8. maj 2007

Melissa Bank - Wonder Spot

Wonder Spot handler om Sophie Applebaum, som vi følger fra hun er tolv år. Bogen er inddelt i forskellige afsnit, som omhandler forskellige perioder i Sophies liv. Overordnet set går det igen i alle disse perioder af Sophies liv, at hun har problemer med at finde et sted, hvor hun passer ind. Hun er jøde, men ikke troende. Hun elsker at læse, men er ikke dygtig i skolen. Hun passer sine jobs, men hun er ikke en flittig medarbejder. Sophie har desuden problemer med at finde den eneste ene, og efterhånden indser hun at lidt mindre måske også godt kan gøre det. Igennem livet indser Sophie nogle sandheder om sin familie, og hun opdager nye ting om sine forældre samtidig med, at hun finder ud af, at arbejde næppe er alt.

Wonder Spot kan umiddelbart betegnes som værende chick lit. Og bogens handling er derefter. Der er ikke meget kød på, men det er ganske udmærket underholdning, når man (læs: jeg) trænger til at få hjernen slået lidt fra og bare læse en bog, hvor der ikke er nogen dybere meningen i handlingen, og hvor der ikke skal læses mellem linierne. Til trods for den over 400 sider lange bog, så er den altså hurtig læst, da sproget bestemt ikke er udfordrende.
Wonder Spot er klart bedre end den tidligere bog som forfatteren har fået udgivet på dansk, nemlig Kvindernes håndbog i jagt og fiskeri, som rent faktisk var så ringe, at jeg opgav at læse den dengang for nogle år siden, hvor den fik en chance.
Udmærket bog, men på ingen måde en bog jeg decideret vil anbefale. Wonder Spot vil i hvert fald hurtigt gå i glemmebogen her.

Ingen kommentarer: