14. maj 2007

Etgar Keret - 8 % af ingenting

8 % af ingenting er en novellesamling, som består af 31 vidt forskellige noveller, der (næsten) alle er ret korte. Novellerne har dog alle det til fælles, at de skildrer et eller andet fra hverdagen, men på en absurd, humoristisk og anderledes måde.
Vi hører bl.a. historien om hunden, der nægter at forsvinde, heller ikke selvom den bliver skudt. Og vi hører om, hvordan Benny Bagsmæk fik sit navn. Vi hører desuden om drengen, der bliver højere og højere, alt imens hans forældre bare bliver mindre og mindre. Yderligere får vi fortalt om Gurs teori om kedsomhed, som kort sagt går ud på, at 95 % af alting er ren kedsomhed.

Novellerne er ganske god underholdning, og det passer lige længdemæssigt med, at man kan læse et par stykker eller tre inden sengetid. En af novellerne - den om kedsomheden - fik mig faktisk til at tænke lidt. Er det nu rent faktisk 95 % af alting, der er kedsomhed?
Novellesamlingen kan godt anbefales, men novellerne er ikke bedre end, at man ikke går glip af noget, hvis ikke man læser dem. Alt i alt en novellesamling jeg ret hurtigt glemmer igen, men som jeg på den anden side set heller ikke har fortrudt, at jeg har læst.

Ingen kommentarer: