14. marts 2007

Haruki Murakami - Sputnik min elskede

Sputnik min elskede er endnu en god bog, selvom jeg dog synes, at Norwegian wood var bedre til trods for den irriterende slutning.
Igen er problemet, at slutningen er meget åben, og det er altså ikke det jeg synes er fedest ved en bog! Jeg vil gerne vide, hvad det hele ender med uden, at jeg selv skal gå og spekulere over det.


Det er Sumires ven, som fortæller historien om Sumire, der gerne vil være forfatter, men ikke rigtigt formår at få alle disse tekster, hun skriver, til at gå op i en højere enhed, så de kan udgives. Sumire har aldrig været forelsket, men en dag sker det. Hun møder Miu og siger ja til at arbejde for hende, selvom det betyder, at Simure må opgive sine skriverier. Miu tager Simure med på en rejse til Grækenland, hvor Simure hører historien om, hvordan Mius hår blev hvidt på en enkelt nat. Kort efter forsvinder Sumire sporløst - det er som om hun er gået op i røg og er blevet opslugt af jorden...

Bogen er bestemt anbefalelsesværdig, men skal man vælge mellem denne og Norwegian wood, så vil jeg til hver en tid foretrække Norwegian wood. Dette er dog ikke ensbetydende med, at Sputnik min elskede på nogen måde er dårlig!

2 kommentarer:

A sagde ...

Hmmm - jeg har både Norwegian wood og Sputnik min elskede stående i reolen og vente... Tror jeg begynder med førstnævnte, så... :-)

Mia sagde ...

Det synes jeg du skulle gøre - det var i hvert fald klart den bedste læseoplevelse af de to synes jeg :)