20. februar 2007

cand.merc hvad?

Ja det er et rigtig godt spørgsmål.

I disse dage gør jeg mig en masse overvejelser om, hvad det egentlig er jeg gerne vil læse videre til. I lang tid har cand.merc.aud, dvs. revisor, ligget højt på listen over det jeg gerne ville, men efter jeg har fået undersøgt nærmere, hvad det endelige job (og videreuddannelse) går ud på er jeg i tvivl om det rent faktisk er det jeg vil.

Så nu er cand.merc i regnskab inde i mine overvejelser og det samme er cand.merc i finansiering. Sågar overvejer jeg at læse en cand.merc i en kombination af regnskab og finansiering, men så er jeg bange for, at uddannelsen ikke bliver specifik og specialiseret nok. Jeg skal jo også gerne kunne få et job den dag jeg er færdig :o)

ARGH, hvor er det dog svært!!!

Vælger jeg at læse cand.merc i regnskab, cand.merc i finansiering eller en cand.merc i kombination af disse to fagområder, så er det også ensbetydende med, at jeg 2-3 dage om ugen skal pendle til Odense, hvilket vil tage mig godt og vel halvanden time i tog. Hver vej vel at mærke. Og yderligere så anvender jeg jo også transporttid både til banegården og fra banegården til uni, så jeg vil tro jeg ender ud med næsten 5 timers transport hver dag. Puha. Men det er godt der kan læses en del af vejen, så tiden kan udnyttes fornuftigt. Og ydermere er det jo så dejligt, at jeg rent faktisk har fået en lækker iPod af kæresten i julegave, så jeg også kan have lækker musik med på min vej. Der skal bare lige købes et etui til min fine pinke iPod, så den ikke bliver skrammet.

Cand.merc.aud kan læses i Kolding, så det medfører en noget kortere togtid, men det skal ikke være det, der er afgørende for mit valg. Det er trods alt uddannelsen og den senere beskæftigelse, som er det essentielle, og som er det, jeg skal tage stilling ud fra. Hvis ikke det var det, så var det jo trods alt mere fristende blot at læse cand.merc.aud, så man kan få en god løn ;o)

Som et skridt på vejen så skal jeg den 8. marts til noget informationsmøde omkring de forskellige cand.merc uddannelser og så håber jeg at blive klogere på, hvad det rent faktisk er jeg gerne vil. Hvis ikke jeg gør det - ja, så ved jeg ikke lige hvad jeg så gør *G* Men det må jeg jo finde ud af, hvis den situation indtræffer ;o)

Ingen kommentarer: