27. juni 2012

Karl Ove Knausgård - Min kamp 4

Karl Ove Knausgård
Min kamp 4
Forlaget Oktober
473 sider
8. jun- 21. jun

I Min kamp 4 er det Karl Oves år som lærervikar i Nord Norge, der er i fokus. Efter tre år på gymnasiet beslutter Karl Ove sig for at han vil være lærervikar i et år. Og det bliver et år med udfordringer for den unge Karl Ove Knausgård, der stadig er meget usikker. Han søger fortsat den seksuelle og eksistentielle forløsning, og i et hele taget forsøger han at finde en plads i livet, og blive lykkelig.

Jeg har ikke rigtig så mange flere ord at knytte til Kanusgårds store projekt. Men jeg er fortsat en meget begejstret læser. Det er fantastisk, og manden skriver virkelig, virkelig godt. Stort og levende, men alligevel fuld af nærvær og følelser.

Jeg er solgt, og jeg har da også allerede kastet mig over Min kamp 5. Og efter den er der vist ikke den store tvivl om, at jeg straks fortsætter med Min kamp 6. Og alligevel er det med vemod, at jeg faktisk er i gang med næstsidste bind. Men så må en genlæsning en gang om nogle år komme på tale. Det kan de seks bøger sagtens tåle er jeg overbevist om.

1 kommentar:

Kathrine sagde ...

Jeg har også planer om at skulle se serien på et tidspunkt. Har faktisk det meste af den optaget fra da den blev sendt på TV3, men desværre mangler jeg en halv time af afsnit 2, så nu har jeg planer om at den skal købes, så jeg venter lidt endnu med at se den.