13. marts 2012

Jussi Adler-Olsen - Og hun takkede guderne

Jussi Adler-Olsen
Og hun takkede guderne (tidligere udgivet som Firmaknuseren)
Politikens forlag
606 sider
5. mar-12. mar

Jeg blev inspireret af Bogbrokkens omtale af Jussi Adler-Olsens bog, og da min svigermor den anden dag stod med bogen til en familiefødselsdag og forsøgte at afsætte den til én, som endnu ikke havde læst den, ja, så slog jeg selvfølgelig til.

Og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Der er spænding fra første til sidste side og det er absolut en ganske udmærket thriller som Jussi Adler-Olsen har skrevet. Slutningen er, som Bogbrokken også påpeger, ret romanblads-agtig og det kammer lidt over. Jeg har ikke læst noget af det Jussi Adler-Olsen senere har skrevet, men jeg håber hans sprog har udviklet sig lidt og, at der er færre floskler i krimierne. Dem har jeg endnu til gode, men de står heller ikke lige som første prioritet på læselisten de kommende måneder.

Jeg synes egentlig Bogbrokken gør fint rede for handlingen, selvom det er en ret utaknemmelig opgave, så jeg vil ikke sige mere, men blot anbefale bogen til en god gang strandlæsning eller til de kolde vinteraftener foran brændeovnen.

Ganske udmærket, relativt letlæst underholdning.

2 kommentarer:

Michael Krarup sagde ...

Tak for rosen til mit "handlingsreferat". Det var godt også svært at skrive!
Er ellers stort set enig med dig: God underholdning, pageturner - og hurtigt glemt...
Direktelinket til min anmeldelse er:
http://bogbrokken.blogspot.com/2012/02/jussi-adler-olsen-firmaknuseren-2003.html
Bogen hed "Firmaknuseren" i min udgave

Mia sagde ...

Det kan jeg forestille mig, at det var. Og jeg er helt enig, at den er hurtigt glemt. Men underholdningen var ganske udmærket, så længe det varede.

Der er faktisk et direkte link til omtalen på din blog - der er bare ikke så tydeligt et farveskifte, så måske det er svært at se. Men i første linie, hvor der står jeg blev inspireret af din omtale, der er "Bogbrokkens omtale" lavet som et link :) Men nu er linket i hvert fald givet videre, såfremt der er andre, som ikke har set det i min omtale.