11. september 2011

Sissel-Jo Gazan - Dinosaurens fjer

Sissel-Jo Gazan
Dinosaurens fjer
Gyldendal
448 sider
20. aug-10. sep

Sissel-Jo Gazans Dinosaurens fjer handler om Anna, der læser biologi og efterhånden er nået så langt, at hun skal til at aflevere speciale. Men det er også historien om vejlederen, der bliver fundet myrdet kort før specialet skal forsvares. Men hvem har gjort det? Er det Anna, som har slået vejlederen ihjel, som hævn for det seneste års vrede mod både specialet og ikke mindst vejlederen. Politimanden Søren søger Annas hjælp til at gennemskue den naturvidenskabelige verden, og den magt og prestige som styrer den, men samtidig er der jo også lige en drabssag, der skal opklares.

Inden Anna får set sig om er hun viklet ind i et trådnet af sammenhænge, der har noget at gøre med hendes speciale om dinosaurerne, men som også vedrører hendes eget liv, barndommen og ikke mindst politimanden Sørens liv.

Jeg er positivt overrasket - rigtig god roman og en krimi, der er ret meget anderledes end meget af det man kan læse i disse år. Og så kan jeg godt li', der er nogle lidt mere tekniske aspekter inden over i den forstand, at den ikke bare er helt så letlæst, som mange andre krimier, men faktisk også omhandler nogle faglige ting. En anbefaling herfra får den i hvert fald.

Ingen kommentarer: