2. juni 2011

Jonathan Safran Foer - Eating Animals

Jonathan Safran Foer
Eating Animals
Penguin
341 sider
28. maj-2. jun

Hvorfor spiser vi dyr - og hvorfor er der nogen som ikke gør? Jonathan Safran Foer er selv vegetar, og da han skal være far beslutter han sig for at finde ud af hvad kød egentlig er. Hvor kommer det fra? Hvordan bliver det produceret? Og hvad er de økonomiske, sociale og miljømæssige effekter? Det er non-fiktion og bogen indeholder da også 60 sider med kildehenvisninger til, hvor Safran Foer har sin info fra.

Rigtig interessant fremstilling, som helt sikkert giver noget at tænke over. Der er i hvert fald ret mange kyllinger, kalkuner og grise i USA, som ikke har det særlig godt. Og det gør sig helt sikkert også gældende i Danmark - måske ikke i så udpræget grad, men stadig. Og det er absolut værd at tænke over, om man ønsker "at støtte det" ved at spise kød. Jeg tror dog aldrig jeg ender ud med at blive vegetar, men jeg kunne absolut godt tage og spise lidt mindre kød end jeg gør.

Ingen kommentarer: