1. juli 2007

Søren Lind - Høns i pluralis og på flugt

Høns i pluralis og på flugt er en novellesamling, som består af 18 forskellige noveller. De 5 af novellerne hænger dog sammen, da disse alle er bygget op omkring Jeppe, som skriver til søsteren Nete, om hans liv i Moskva.
Novellerne er meget forskellige, men hovedparten af dem er rigtig gode. Jeg kunne specielt godt li' 'Gamle mænd' og '35 somre.'
I 'Gamle mænd' hører vi om to mænd, som sidder på et plejehjem, men efter et par afsnit gøres der opmærksom på, at det egentlig er fjollet, at det er der de sidder, og at de nu i stedet sidder i en have hos den enes søn. Disse sceneskift forekommer hele novellen igennem, og man når hele tiden lige at forestille sig, hvordan atmosfæren er inden denne igen skifter.
I '35 somre' hører vi om fortællerens oplevelser i de 35 somre han har været til. Der bruges et afsnit til hver sommer, og det er ellers ikke så lidt fortælleren når at opleve i løbet af de somre. På sin vis en simpel måde at bygge novellen op på, men det fungerer godt.

Søren Linds novellesamling er anbefalelsesværdig. Der er en masse små, gode læseoplevelser at hente i de forskellige noveller, selvom jeg dog var knap så begejstret for 'Oslo Rådhus' og 'Dårligt nyt og kaffe.' Det er dog ikke nok til at ødelægge det overordnede gode indtryk af novellesamlingen, og et par kiksere skal der jo være plads til for en debutant.

2 kommentarer:

Emmaline... sagde ...

Lyder interessant, måske skulle man på biblioteket... jeg forsøger ellers at have skyklapper på angående nye spændende bøger og holde mig fra biblioteket for min bogreol bugner af bøger jeg endnu ikke har læst ... suk, dagene er virkelig for korte...

Mia sagde ...

Det lyder bekendt med en masse ulæste bøger på bogreolen. Jeg kan dog alligevel ikke holde mig væk fra biblioteket.

Og helt enig - dagene er alt for korte... Eller der går i hvert fald for meget af dagen med alt muligt andet end skønlitterær læsning ;o)