18. april 2007

Haruki Murakami - En vild fårejagt

Det er en magisk fortælling som Murakami her har begået. Den er virkelig god og sproget er ganske enkelt vidunderligt. Har du endnu ikke læst noget af Murakami, så kan denne eller Norwegian wood af samme forfatter være et rigtig godt sted at starte. Jeg synes i hvert fald at En vild fårejagt er en must read!

Bogen handler om den unavngivne fortæller, der bor i Tokyo. Han lever et alt i alt ret kedeligt liv. Hans kone er næsten lige skredet, der er næsten ingen møbler i lejligheden og ikke ret meget mad i køleskabet. Og i det hele taget har han ikke rigtig nogen kontakt med andre mennesker.
Spændingen kommer dog til fortælleren, da han møder en kvinde, som har de smukkeste ører, han nogensinde har set. Desuden ser han et billede af et specielt får, som har en kastanjefarvet stjerne på ryggen, og han kontaktes af en døende mand, "Bossen."
"Bossen"s hjerne og vilje er for 40 år siden blevet overtaget af et får, nemlig det får som fortælleren har set et billede af. Der er bare lige den krølle på det hele, at fåret er blevet væk, og fortælleren sendes nu ud på en rejse for at finde det. Den vilde fårejagt er hermed sat i gang...

2 kommentarer:

Marianne's mening sagde ...

Sikke en masse du får læst. Virkelig flot.
Jeg kæmper stadig med min ;-)

Mia sagde ...

Tak :o)

Jeg bruger også meget af tiden på at læse, når der ikke er andet på programmet. Hellere en god bog end tv.
Og så er jeg vist generelt bare en hurtiglæser - det har jeg altid været.