23. februar 2007

Jan Guillou - Vejen til Jerusalem

Jeg startede på første bog i Jan Guillous trilogi om korstogstiden med en vis skepsis, men den er i hvert fald blevet gjort til skamme.
Vejen til Jerusalem handler kort fortalt om Arn, der opdrages blandt cisterciensermunkene i Sverige og Danmark, hvor han blandt andet lærer latin og fransk, men også at håndtere både bue og sværd. Cisterciensermunkene har en anelse om, at Arn er bestemt til at blive noget specielt, men hvad ved de ikke. Arn selv er lige så uvidende og efter han er blevet opdraget i klostrene i Sverige og Danmark kommer han tilbage til faderens gård, hvor den virkelige verden presser sig på. For Arn er det svært at komme ud i den verden, som er udenfor klostrene, da han er meget naiv. Efter hjemkomsten til faderens gård møder Arn kærligheden, men det er denne kærlighed til Cecilia som gør, at han af kirken dømmes til at skulle tjene som tempelridder i det hellige land.
Bogen er bedre end forventet, men mine forventninger var heller ikke ret høje. Det er dog som om, at magtkampene mellem de forskellige konger og slægter nogle gange får en lidt for overtagende rolle i bogen, men hvis man kan leve med det, så venter der en ganske god læseoplevelse forude.

Og nu vil jeg så i gang med at læse anden del af trilogien om Arn, som sjovt nok hedder Tempelridderen

Ingen kommentarer: